Hoe werken anti-tekenbanden met EM-X kralen?

Hoe werken anti-tekenbanden met EM-X kralen?

Je ziet ze steeds vaker, de anti-tekenbanden met EM-X kralen. 
Door je hond deze band te laten dragen, zorg je er op een natuurlijke manier voor dat je hond minder aantrekkelijk wordt voor teken en vlooien. 
Ondanks dat er geen wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de werking van deze EM-X kralen, merken veel hondenbaasjes dat de weerstand van hun hond omhoog is gegaan na het dragen van een natuurlijke anti-tekenband. 
Een hond met een goede weerstand is van nature minder aantrekkelijk voor teken en vlooien en zal dus minder snel gebeten worden. 

Maar hoe werken deze kralen nou eigenlijk?
EM keramiek komt van oorsprong uit Japan en de afkorting EM staat voor Effectieve Micro organismen. Tijdens het bakken van de klei is de trilling en energie van de EM micro organismen in de klei opgeslagen die deze - wanneer deze direct op de vacht van de hond gedragen wordt - weer afgeeft aan zijn omgeving en zorgt voor verhoging van de natuurlijke weerstand van uw hond. 
De trilling wordt door teken en vlooien als zeer onprettig ervaren, maar wordt door honden en mensen niet opgemerkt. 

De kralen 'activeer' je door deze even onder de koude kraan af te spoelen, schoon te maken en in de zon te laten drogen (uv licht). Herhaal dit om de 2 à 3 weken om de kralen opnieuw te activeren.
Let op; gebruik geen zeep. Hier kunnen de kralen niet tegen. Mocht je je hond dus gaan wassen, doe de band even af.

De band dient de eerste 3 weken 24 uur per dag gedragen te worden en zal na een week of 3 optimaal werken. De band dient daarna nog steeds zoveel mogelijk gedragen te worden, maar kan dan tijdens spelen of zwemmen bijvoorbeeld even af. 

Deze anti-tekenbanden zijn dus niet alleen een super leuke en stijlvolle toevoeging aan onze halsbanden, maar ook nog eens goed voor jouw hond!

En niet te vergeten; blijf je hond altijd controleren, want net als bij andere anti-tekenproducten geeft de band geen 100% garantie.

Terug naar blog